Pārgājieni | Pārgājieni pa Latviju | Pārgājieni gar jūru
Gājieni

Izpētiet visu jūras skaistumu13. gājiens. DAUGAVA-GAUJA 19,15 km

Iepriekšējā Nākamā

Gājiena datums: 11.07.2008-11.07.2008

Šodien mums paredzēts gājiens no Daugavas līdz Gaujai. Mūsu kompānijā gan ir vairāk nekā trīs vīri (kā „Vella kalpos”). Šoreiz esam uzaicinājuši arī līdzi vienu draugu no Vācijas, kurš ciemojas Latvijā. Nolemjam, ka viņam obligāti jāparāda viens no posmiem šai jūras gājienu projektā.

Gājiena sākumā jau tiekam pie kārtējās trofejas – bumbas, kas pamesta pludmalē. Aizejam pa Mangaļsalas molu līdz galam, lai atzīmētu gājiena sākumu fotogrāfijā. Laika apstākļi nav patīkami. Līņā, un ir pavēss. Vācu draugs arī nav pārāk labi izgulējies, jo baudīja Rīgas piedāvāto naktsdzīvi. Tomēr nedzirdam nevienu pīkstienu no viņa puses par to, ka varbūt nevajaga, vai „kāpēc jūs to darāt”?
Pa Daugavu peld zvejnieku laiviņas, pa molu staigā makšķernieki, pa pludmali staigājam mēs – jūras kājnieki.  Dodamies nūdistu pludmales virzienā. Nevienu nūdistu gan neredzam, laikam viņiem nepatīk lietus. Neko darīt, ģērbjamies nost paši. Tā teikt noteikumi jāievēro.

Gājiens paiet bez īpašiem starpgadījumiem. Gandrīz varētu teikt, ka nedaudz garlaicīgi. Varbūt tāpēc, ka šīs visas Pierīgas pludmales ir tik pazīstamas? Pārvietojamies ātri, jo vakarā iesim uz Dziesmusvētku noslēguma lielkoncertu, tāpēc kavēties ar jūras gājienu īpaši nedrīkst. Drīzumā jau redzam Gauju. Jātiek pāri un vēl kāds kilometrs jānoiet līdz vietai, kur atstātas mašīnas. Tā kā daži no mūsu kompānijas neprot peldēt, tad plāns ir tāds, ka mēs ar Haraldu divatā pārpeldam, aizejam līdz mašīnai pēc mazas laiviņas, ar kuru nepeldētājus pārvilksim aiz striķa pāri upei. Kamēr steidzamies uz mašīnām, ...Gaujas grīvā parādās kuteris, ar kuru palicējiem izdodas sarunāt, ka stūrmanis pārvedīs mūsu komandas biedrus pāri uz otru krastu. Ļoti veiksmīgi. Vienīgā ķibele gadās, kad viena no mūsu kompānijas dāmām Rita lec ārā no kutera. Kuteris pēc inerces, iepriekšējiem biedriem ārā lecot, ir atvirzījies nedaudz no krasta. Jūs zinājāt, ka Gaujas labais krasts pie ietekas jūrā ir tik dziļš? Es nezināju. Dāma Rita pazuda zem ūdens ar visu fotoaparātu! Matus pirms koncerta nevajadzēja slapināt un frizūru jaukt. Tagad par vēlu. Veiksmīgi palīdzam izrāpties krastā. Nu, katram gājienam vajag savu odziņu. Mums tāda slapja gadījās.

Valdis  

/Apskatīt visas bildes no gājiena

Valdis

Atpakaļ pie jaunumiem